Rockchip lansează o soluție tehnologică de detectare a țintei bazată pe învățarea profundă pentru a accelera procesul comercial al inteligenței ARTIFICIALE de vârf RK3399

- 2022-06-17-

Pe 16 mai 2018, Rockchip a lansat o soluție tehnologică de detectare a țintei bazată pe învățarea profundă care rulează pe platforma sa de cip RK3399, care poate oferi o soluție aproape la cheie pentru industria de inteligență artificială AI de vârf și poate suporta atât sistemele Android, cât și Linux. . Rata de detectare a țintei atinge mai mult de 8 cadre/secundă.

În domeniul inteligenței artificiale, detectarea țintei este o direcție de cercetare foarte populară. Detectarea țintei se referă la localizarea și clasificarea obiectelor țintă în imagini sau videoclipuri. Pentru mașini, este dificil să obțineți direct conceptul abstract și poziționarea obiectelor din matricea de pixeli RGB, ceea ce aduce mari provocări aplicațiilor de inteligență artificială AI.

În prezent, principalele direcții de cercetare și dezvoltare ale tehnologiei inteligenței artificiale sunt: ​​detectarea feței, detectarea corpului uman, detectarea vehiculelor, detectarea codului bidimensional și recunoașterea gesturilor etc., care pot fi utilizate pe scară largă în monitorizare, transport inteligent, noi comerț cu amănuntul. , interacțiune naturală etc. Baza este tehnologia de detectare a obiectelor. Tehnologia de detectare a țintei bazată pe învățarea profundă are o precizie și robustețe ridicate, dar sarcina de calcul este relativ mare și nu poate fi implementată și aplicată practic în dispozitive încorporate pentru o perioadă lungă de timp.

 

Ca răspuns la piața de inteligență artificială AI și nevoile tehnice, Rockchip a optimizat în mod special rețeaua SSD MobileNet pe platforma puternică RK3399, astfel încât MobileNet SSD300 1.0 de înaltă precizie să ruleze la o rată de cadre de peste 8 cadre, iar MobileNet cu precizie puțin mai mică și viteză mai mare SSD300 0.75 rulează la peste 11 fps. Viteza de rulare în timp cvasi-real aduce tehnologia de bază AI de detectare a țintei la utilizare practică în terminalul încorporat.

图片1.png

Pe lângă viteza de rulare în timp cvasi-real, această soluție tehnică acceptă modelul TensorFlow Lite exportat de cursul Google TensorFlow Object Detection. În prezent, există un număr mare de cazuri de utilizare bazate pe TensorFlow Object Detection, care acoperă toate tipurile de Detectare de la față la obiect, care este unul dintre cele mai convenabile și populare cadre de detectare a țintei din industrie.



Soluția tehnologică de detectare a țintei de învățare profundă de la Rockchip, bazată pe platforma de cip RK3399, poate suporta sistemul Android sau Linux în același timp, poate îmbunătăți experiența utilizatorului produselor AI folosind tehnologia de detectare a țintei, poate scurta foarte mult ciclul de cercetare și dezvoltare și poate ajuta la o IA mai avansată. produse inteligente să ajungă pe piață cât mai curând posibil.